DUUNARIN HALPUUTUKSEN AIKA ON OHI

2.9.2019 klo 09:30

DUUNARIN HALPUUTUKSEN AIKA ON OHI

1.9.2019

 

Posti sitten päätti halpuuttaa työntekijöitänsä siirtämällä heitä matalamman palkkatason työehtosopimuksen piiriin. PAU julisti täysin oikeutetusti lakon lajittelu- ja jakelutoimintoihin. Miljoonapalkkiota pystytään auliisti kyllä maksamaan toimitusjohtajalle, sekä rikkurityövoimalle ylityökorvausta ja kannustuslisää. Annamme täyden tuen taistelullenne ala-arvoista työntekijöiden halpuutusta vastaan!

Työehtosopimusneuvottelukierros on taasen alkamassa. Palkansaajia hiertää edellisen kierroksen työnantajien tiukalla keskinäisellä koordinaatiolla pakotettu palkkamaltti. Maan hallitus pakkolaeilla uhkaamalla pisti työntekijät valitsemaan ruton ja koleran väliltä, ja kikyssä pakkona tulleet talkootunnit tuleekin nyt saada pois. Eläkemaksujen siirto palkansaajille on suora tulonsiirto omistavalle taholle.

Edellisellä valtakunnansovittelijalla oli jo työnantajaliiton työsopimus taskussaan, kun teki palkansaajille huonot sovitteluehdotukset. Hei reilua peliä! Myös nykyinen sovittelija on alkanut etukäteen ohjailemaan palkkakattoa. Osa työnantajista itkee työvoiman huonoa saatavuutta, mutta ilmainen vinkki: olisiko resepti tähän kunnon palkka ja muut työehdot? Hei halpuutus pois!

Yritykset ovat takoneet mahtituloksia ja osinkoja riittää jaettavaksi reilusti omistajille. Palkanmaksuvaraa kyllä on, mutta ei tahtoa arvostaa työntekijää kunnon palkan muodossa. EK tuleekin jo ohjailemaan sopimuskierrosta, vaikka se itse on sulkenut sääntömuutoksellaan pois itsensä neuvotteluosapuolena olemisesta. Ruikutusta mahtuu kyllä maailmaan.

Halpuutuksen aika on ohi. Palkansaajien vuoro on nyt. Aidosti.

Olemme valmiita.

 

PAMin kolme suurinta kaupan alan osastoa Helsingin Kauppatyöntekijät os. 001, Liikealan Turun seudun osasto os. 069 ja pirkanmaan PAM003 ry:n johtokunnat kokoontuivat perinteiseen vuotuiseen tapaamiseen tällä kertaa Turussa. Osastoissa on jäseninä noin 30.000 kaupan alan työntekijää.

Lisätietoja

os. 001 puheenjohtaja Mikael Fogelholm p.                              050 5446454

os. 069 puheenjohtaja Hannu Visuri p. 040 5540713

os. 003 puheenjohtaja Lauri Iso-Lähteenmäki p. 044 779 7340